3 April 2008

Jag gillar monarkin.
Jag måste bara få det sagt.
Det finns massvis med anledningar. Jag är stolt över att vara svensk och våran historia. Jag gillar att våran representat är politisikt obunden(Jaja, han är fruktansvärt blå, men utåt sett) och han är faktiskt ganska charmig.
Jag vet att monarkin är en rest från ett förtryckarsamhälle och att det är lite Kafka att ha ett statshuvud som inte ens kan stava till ekonomi eller politik för den delen. Men vafan, låt famijen få sitta kvar. Jag håller tummarna för att nästa kronarvinge har en diagnos i stil med Downs. Då jävlar, då tänker jag bli stolt över att ha en regent som har en cpskada. Fatta coolt. Jag kan tänka mig Anna-Lenna ifrån jobbet som regent. Hon skulle äga. Kärlek till alla skulle antagligen vara hennes budord.
Om förlovningen? Bryr mig inte. Kul att de gifter sig. Kärlek ska alltid firas. Synd bara att det blir ett svindyrt bröllop för skattepengar. Hade varit smartare att bara sälja rättigheterna till TV4, smälla upp stora Coca-Cola-skyltar över hela bygget och faktiskt gå med vinst. Woop-Woop. KAPITALISM.
Usch vad jag hatar det ordet.

Jag sitter just nu i Västerås för en gångs skull och skriver. Ska hem till Rättvik imorgon, där en stressig vecka väntar mig. Ser sjukt mycket framemot det, bara min migrän och feber släpper. Ironiskt att man ska vara sjuk när man väl tar sig hem. Fast det är också ljuvligt att slippa snön för ett tag och istället få njuta av en disig vårsol.
Blir nog hockey ikväll. Hejar på HV-71 såklart. Vet inte varför, men jag gillar deras lag mer. Och jag har ju släkt där nere. Slutspelsmatch med chips och påskmust som mor köpt. Helt underbart med andra ord.
Saknar däremot redan Tessan. Bara varit hemma en dag och tycker redan att jag hellre vill åka till Sala bara för att träffa henne. Och kolla på Vänner. Vilket ärligt talat nog är världens bästa serie. Scrubs i all ära, men Vänner är förevigt giganten.


Min far sa en gång att det vackraste ordet han visste var "Socialdemokrat"


Call me