18 December 2009

Vad i helvete är egentligen poängen med modebloggar?
Varför jag bryr mig?
För att varje gång jag ska logga in på den här tipsar alltid blogg.se mig om den mest lästa bloggen idag. Varenda gång är det om en ny outfit, en ny affär, en människa som såg hemsk ut och små frågor till läsare om man inte ser "SÅ JÄVLA SEXIG UT".
Nej, du ser ut som en dålig variant av nersminkad Knatten.

Personalresan var överraskande intressant och trevlig. Ett besök på Östanbäcks kloster tände mina gamla drömmar om munkliv till liv igen. Uppenbarligen var jag däremot den enda som ärligt talat kunde överväga det livet längre än tre dagar. Jag har surfat runt på deras sida i jakt på volontärsskap och vad som krävs för att avlägga ett års klosterlöfte. Jag menar, hellre munka runt nu än om 20 år.
Efter klosterbesöket blev det snabb förflyttning till Sala sockenkyrka där vi fick lektioner i kyrkomålningar. Nästan ännu mer intressant för kyrkohistorienörden i mig.
Kvällen däremot gick i ångestens tecken. Efter att ha anlänt till Uppsala Kongress Center och sett Magnus Betnér sprungit runt som en yr, rädd höna var det dags för julkalas. Fint dekorerat, god mat och otroligt bra underhållning i form av gospelsolister och "Metallkvarteten" (Som spelade blåsinstrument. Jag lämnar det där. Det skulle vara svårt att förklara innebörden av ordet "Metalparodiblåsinstrumentskvartettsremixeravjuligalåtarochrockklassiker"

Det som gav mig ångest var kvällens konferincier (Felstavat!) Han drog ordvitsar som Dennis Eriksson skulle skämts för och skapade fler pinsamma tystnader än blinddejter mellan Adolf Hitler och en judinna. Höjdpunkten kom när han drog skämt om Jesus för en Stiftsgård på femtio personer. Visst, vi skrattar åt skämt om kristendom. OM DE PÅ NÅGOT SÄTT ÄR VETTIGA ISTÄLLET FÖR ATT SÄGA NÅGOT DJUPT OCH SEDAN SÄGA ATT JULTOMTEN ÄR TVÅTUSEN ÅR GAMMAL OCH FÖDD I ETT STALL OCH VÅRAN FRÄLSARE! GUD VAD DU ÄR BUSIG! HAHAHAHA VAD JAG SKRATTAR! HÄR! TA EN TÅRTJÄVEL FÖR DINA GYLLENE SKÄMT!
Tyvärr fick jag order om att inte börja bråka med mannen, under hot om att bli sparkad. Så här i efterhand hade det nog varit värt det.

Efter julbordet blev det utgång på en brittisk pub. Det brittiska missade jag helt, då det var som att sitta på Taj Mahal fast i Uppsala. Det enda som fattades var Badol bakom disken istället för en student. Och att de sålde 14årig Oban.(Whisky, inte fjortisar)

Nu är det dags att springa iväg till Johan och få spö på Xbox360, innan jag imorgon flyr till Stockholm för att köra ner ett par julklappar i min familjs armar innan jag tar tåget upp till gården igen.
Zul zul

15 December 2009

Nu kanske man skulle kunna tro att jag missade lördagen med flit.
Tyvärr gjorde inte jag det, på grund av att hela helgen rusade förbi snabbare än... Meh, palla liknelse med bara 2 koppar kaffe i kroppen.

Fredagen blev en spännande affär med mycket övertid då Mirre och jag fick sitta och försöka rädda två stycken helgare som satt fast i Hedemora. Var nästan som att ha ett läger då vi sprang fram och tillbaka för att informera alla och se vad vi kunde göra för dem.
Lördagen skulle vara en lugn dag med städning och tvättning, men istället blev det gymmet följt av slappkväll i dagrummet. Somnade dumt nog väldigt sent, vilket ledde till att jag var ett komatroll hela söndagen. Söndagen som vi skulle lussat på.

Efter sångövning och framskaffande av linnen och tomtedräkt och reparerande av Luciakronan jag skulle ha var vi pepp på att gå runt och köra ner pepparkakor i personalens halsar ackompanjerat till Gläns över sjö och strand, men bara efter en timme hade flera avböjt på grund av rent jekla oflyt.
När då plötsligt kvällsvärden ringde och bad om våra kläder för ett par gästers räkning gav vi upp och slog på en film.
Jag ska uppenbarligen inte vara Lucia. Nästa år blir det back to stjärtgosse.

Gårdagen julstädade vi volontärer också till slut Paviljongen. Skrubbning av så gott som alla ytor, slängande av mat ifrån frysen. Gissa vad fläcken på golvet är gjort av. Skrubba den och se att det bara var damm. Såna roliga saker, som kan förgylla alla dagar.
Efter det gick vi över på våra egna rum, vilket gjorde att mitt faktiskt såg fint ut i cirka tre minuter innan jag bytte byxor och slängde de andra paret på golvet.

Jag trivs i kaos.

Imorgon är det dags att åka iväg på personalresa till Uppsala. Bussen går 07.00. Funderar halvt på att dygna då jag verkligen är dålig på att lägga mig tidigt.
På torsdagen kommer volontärerna smyga iväg, handla julklappar och fly till Västerås, där jag kommer försöka hinna med att fira jul med båda sidor av familjen och hinna gå på en glöggfest för Stockholms överklass. I CANT WAIT. Funderar starkt på att leka Hiphopwannabe med min fina keps på det partyt och presentera mig som DJ Startroopah.

Annars är det här sista dagen på kontoret innan Trettonhelgen. Så gott som allt är planerat. Det enda som är kvar är det här småskräpet som jag är 100% säker på att vi kommer missa fram tills det är så gott som försent. "Vadå, luckorna, skulle de inte brännas ner?"

Och ikväll ska jag bygga ett snöfort och förklara Imperiet Almagestia fritt från Sveriges tyranni och fira med att kasta ett par snöbollar på Mirre.

11 December 2009

Dag tre på mitt spännande äventyr, och jag är redan orolig över hur jag ska uppdatera bloggen imorgon. Inte för att jag har tid, men det är ju så långt att gå! Dryga femtio meter!
Igår försökte jag och Mirre på oss att vara lite manliga.
Vi gick ner till gymet.

Nu kanske de flesta tänker: "Jaha, varför är det så stort då?"
För att jag inte vet hur man gymar. Alls. Jag är skräckslagen för maskiner som kan ta livet av mig. Jag har sett Terminator och Matrix. Att frivilligt sätta sitt liv i händerna på maskinerna är bara att vara mer korkad än blondiner i skräckfilmer.
I vilket fall som helst var det ganska trevligt. Det enda riktigt skrämmande är hur overkligt svag min vänsterarm är i jämförelse med högern.

Det värsta är att vi kanske går ner imorgon igen. Mirre försöker få mig tänd på idén om Beach 2010. Jag försöker diskret peka på att Beach 2021 är lite enklare, men det går inte hem.

Och senare idag (Runt 14.00) kommer Mirre övervinna sin skräck mot att ladda upp filmer på Facebook så alla får se hur volontärerna beter sig efter jobbtid en dag när de inte behöver se snygga ut.

Julen var dagens tema! Som Mirre just sa:
"Bloggar du?"
"Japp."
(Glad)"Ska du prata om julen?"
"Jag ljuger mycket"
"Det värsta är ditt leende när du säger det"

Istället kan jag berätta att jag nu ska pilla med ett forums färger tills Nicklas är nöjd. Ett evighetsjobb då jag är lika bra på HTMLkoder som jag är på att skriva vackert för hand.
Innan det jagade jag och Anneli efter biblar till vaktmästeriet. Blev kär i ett par stycken stilar vi hittade. Jag tror jag har en liten fetisch för biblar. Man kan inte ha för många. Även om jag bara använder en, som börjar bli nerklottrad till fördömelse.

I helgen ska det bli Luciaövningar inför det årliga Luciatåget där volontärerna lussar för all personal som bor på området. Min dröm att stå och frysa skallen av mig iförd ett vitt nattlinne får gå i uppfyllelse. Speciellt då jag ska vara Lucia. BOOOYAAA!

Imorgon: Jul? Eller? Vem vet.

Och Mirre funderar på att bli min HTC. Mest för att han är det första jag ser på morgonen.

Man vänjer sig.

10 December 2009

Idag blir min syster 24 år. Hon hatar att fylla år den här dagen eftersom kungen också bestämmer sig för att äta gott på en av de tråkigaste tillställningarna i världen.

Igår efter bloggandet började Mirre filma volontärernas vardag med mobiltelefonen.
Första filmen: Adam som sitter på Facebook och pratar om jobb, drömmar, andungar och hur awesome han är, innan han smäller till kameramannen.
Andra filmen: Malin som smäller till Mirre för att sedan leka "SINKA" leken med Adam.
Tredje filmen: Mirre som gör illa sig själv av misstag medan Adam och Malin pratar om flashspel.
Fjärde filmen: Efter maten, Malin leker Masken och skrämmer livet ur både Adam och Mirre.
Femte filmen: Mirre gör bachelorintervjuer med Adams personligheter, Malin leker videobloggare och Adam får krupp på världen i helhet.

Visst låter det tråkigt? Det är det också.

Idag är då ämnet Tonårsfilmer.

Jag har på mindre än 4 månader sett tre rätt så typiska tonårsfilmer. Fucking Åmål, Tretton och Linas kvällsbok.

Jag gillar Åmål, den har charm.
Jag gillar inte Tretton. Flickorna är läskiga.
Jag vet inte vad jag tycker om Linas kvällsbok. För mycket sexytime.

Det filmerna har gemensamt är att de handlar om tjejer som är förlorare och vill ha sex för att man ska ha det. Deras vänner är bitches, killarna vill bara ha sex och ser ut att tänka mindre än Barcelonas fotbollsspelare, och de är oroliga över hur allt fungerar medan de får utbrott efter att ha gått runt och varit ledsna halva dagen över att "DEN SÖTA KILLEN/TJEJEN TYCKER JAG ÄR DUM I HUVUDET"
Kanske för att du är det.

VAR FAN ÄR FILMEN SOM HANDLAR OM TONÅRSKILLEN? American Pie är det närmaste jag kommer, fast det enda de sex/sju filmerna handlar om är bröst i mängder och sedan amerikansk kristen moral inklämt med skohorn i slutscenerna.
Woop-woop.

Tonårsskillar verkar mest vara utfyllnad i filmerna. De tuffa killarna är bara tuffa. De söta killarna är bara söta. Killen som tjejen vill ha är helt underbar men beter sig som om han inte vet hur man kommunicerar med andra än sin trådgärdstomte.
Enligt tonårsfilmer har killar det emotionella djupet av en vattenpöl, medan tjejerna lider. Till och med bitchtjejen har känslor.

Är det för att killar inte tittar på tonårsfilmer, eller är det för att vi har det lättare? I helvete heller. Jag ska fanimej göra en egen tonårsfilm, starring me. Den ska mest handla om hur förbannat awesome jag är.

Imorgon:
JUL! Tror jag.

9 December 2009 Del 2

And something for the ladies.

I present:
Adam Wissler.

I bakgrunden ses en tidigare upplagd bild, med en mycket osexigare människa.




9 December 2009

Meh.
Varför så dålig på att uppdatera?
Sjukdom i form av svininfluensa efter Qlimax.

Hollandresan var riktigt kul, och jag återvänder visare.
Visste du till exempel att...
....Amsterdams Mcdonalds är överdrivet gömda, i alla fall var vi ett tag övertygade om att Amsterdam bara hade reklam för Mcdonalds men att resturangen inte existerade i staden.
.... Det suger att bo på hotell i Holland. När vi väl skulle checka in blev vi avkrävda på dryga 2000kr vilket var lika kul som ett slagsskott i magtrakten.
... Nordea är en urusel bank, då man uppenbarligen inte kan föra över pengar under helger. Vilket jag lärde mig efter att hotellet så gott som rånat mig.
... det är okej att klä sig som en fattig hora bara man är tjej och dansar hardstyle. Hotpants med orden "Hardstyle" kombinerat med en minimal bikinitopp är okej, bara du har på dig gigantiska pälsboots.
... alla killar som lyssnar på Hardstyle är biffar. Utom svenskar. Vi ser lika töntiga ut som vanligt.
... Qlimax är helt insane bra.
... Öl på Lidl smakar bra, bara man tar det dyraste de har. En femliters tunna för 50kr däremot... Vi lämnar det där.
... Åka tåg i Holland är spännande, då hållplatserna inte utannonseras. Man får gissa, och hoppas. Det plus att tågen åker i 5km/h och stannar lite här och där gör att man aldrig vet hur dagen kommer sluta!
... Cyklar är fan holländares fetisch.
... Det suger att vänta svettig, trött och hungrig på en flygplats i sju timmar.
... Qlimax är dyrt. 50kr för en flaska vatten. Zul zul.

Efter jag hade kommit hem insjuknade jag direkt i "baconfeber" som arbetarklassen kallar den. Feberyr spenderade jag mina dagar i dagrummet med Stargate SG-1 och fil. Jag lyckades däremot knarka bort migränen, vilken annars kommer knackande på dörren vid sjukdom lika ofta som pommesfritestallrik efter en krogenrunda.
Mirre fick då ta min helg jag skulle haft, vilket ledde till att jag fick slava helgen därpå. Dela in grupper på ett perfekt sätt tog halva dagen med slit och utkast. Det hela användes bara under en halvtimme där jag skulle leda en diskussion men mest lyckades göra föräldrar till konfirmander rädda. Tack gode gud räddade jag mig själv genom att vara cyniskt charmig under senare aktiviteter.

Nu är det bara kontorstid kvar, vilket jag firat genom att direkt dyka in i planering för trettonhelgslägret, valborgslägret och bengtbollslägret. Vilket är oerhört tragiskt då jag äntligen hittat en massa roliga flashspel som suger mer tid än Mirres eviga filmtittande.
"VADÅ SUGER TID?"
"Dryga 2 timmar per kväll."
"....En och en halv timme."

I rest my case.

Och kanske till och med nyår fixar upp sig. Kanske.

Jag ska nu försöka slå Newtons sjätte lag och uppdatera bloggen varje dag i fyra dagar.

Imorgon: "VARFÖR I HELVETE HANDLAR ALLA TONÅRSFILMER OM FLICKOR SOM GNÄLLER?"