15 Oktober 2009

Japp, det är en fysisk omöjlighet för mig att komma upp ur sängen innan klockan åtta. Kroppen vägrar helt enkelt. 8.00 är jag pigg och glad, men en minut innan vill jag mest rulla till andra sidan sängen och tänka på tomtar. Att jag sedan också har börjat ta siestor efter lunch har fått mig att bli lite orolig över hur mycket jag egentligen anstränger mig.

Nu är antagligen läsaren lite halvt bitter över mitt softa schema, men då kan jag gnälla lite över att jag faktiskt var tvungen att bygga ihop en stor samarbetsbana i -2 grader. Tack gode gud för Ushankan. Vad än människor säger är det världens absolut coolaste huvudbonad. Alla borde ha en.

Hitills idag har jag lett grupper i samarbetsövningar och bett till Gud att inte bli arg nog för att smälla till dem. Sedan lunch följt av siesta. Att ha en timmes schemalagd lunch är riktigt schysst när grupper är här, då själva måltiden räknas som arbetstid. Ibland äger mitt jobb.

Andra gånger, som nu när jag har ett par timmar kvar med en hel del småpill att göra suger. Inte för att jobbet jag ska göra är särskilt tråkigt, utan för att jag mycket hellre skulle viljat leka Nicklas sidekick en trappa upp där assistenter ska lära sig ledarskap 101.
Livet är hårt för volontärer.

Jag kollade upp Schulmans blogg för ett par dagar sen. Förstår verkligen inte vad som var ramaskriet runt det hela. Att inte se den våta filten av ironi som ligger över varje inlägg och hans halvmesiga aggressitivitet är pinsamt. Tacka vet jag Knatten. Knatten säger som det är istället för att skapa en fiktionell karaktär som är PK fast "på ett busigt sätt". URK
In Sovet Russia, Knatten is dictator.


Däremot tänker jag pröva en liten grej Schulman tutade med. Fråga läsarna vad jag ska skriva om härnäst. Så det gör jag. Honk Honk på min egotuta.

8 Oktober 2009

Ja jäklar. Att jag faktiskt varit för upptagen för att blogga är väl bara positivt.

Tillbaka i Rättvik efter att ha varit hemma i Västerås ett par dagar och haft semester. Något fruktansvärt skönt att komma iväg lite för att återvända som om jag varit på spa. Mammas soffa har väl den effekten på mig.

Gårdagskvällen blev lite väl blöt däremot.
Det hela började på Mikaeligården, innan Mirre sprang iväg för att repa med sitt band. Jag och Johan blev otåliga och törstiga och gick ner till Taj Mahal för att vänta på honom där, vilket ledde till ett par öl då Taj Mahal uppenbarligen hade Happy Hour (Eller så var ägaren överlycklig för att vi kom dit)

Vi träffade till slut Mirre på Pitchers, där samtalet kom in på lite olika ämnen innan det landade på det privata planet. I alla fall för Mirre och Johan, då jag själv satt klistrad framför NHLmatcherna som visades på storbilden.
Efter det hela gick jag och Mirre först till en grill där vi tryckte i oss Pommes Frites innan vi gick vidare hem till Mirre och moffade i oss en stor falukorv. Japp, fyllekäk äger.
När Mirre somnat skulle jag bege mig raka vägen hem då jag skulle upp och åka tåg och behövde sova av mig alkoholen. Tyvärr var Taj Mahal fortfarande öppet och ägaren bjöd glatt in mig och ställde fram en öl.

Kvällen kunde varit slut där, men jag lyckades också starta ett bråk mellan ungdomar och två poliser genom att fejka att jag hade en efterfest på gång, och sedan dissade tjejernas försök att bli inbjudna till den.
(CommunistAdam says: In Soviet Russia, girls diss you....Em...Eh. Waldo finds you!)

När jag genomlidit en bakistripp på tåg var det direkt till kontoret, där jag fann mig sittande med ett berg av jobb som jag trott skulle försvinna lite diskret medan jag var borta. Nu är berget en liten hög, som jag ska ta itu med efter en middag.
Och vad jag saknat kaffet här. Inget sätter igång magen lika mycket.

(CommunistAdam says: In Soviet Russia, coffee makes you)

Lyssnar på Fleet Foxes, en present från syster. Lite irländsk country eller vad man ska kalla det. Väl värt att sätta på när du ska lägga dig tillrätta med någon du vill mysa lite med.

2 Oktober 2009

I morse vaknade jag glatt av radion klockan 8.00, klev upp, duschade, tog hand om min tvätt som jag hade hängt upp, valde kläder för dagen och knallade iväg till matsalen. 8.30 åt jag en god, nyttig frukost och drack mina standard tre koppar kaffe. Sedan tittade jag igenom dagens tidningar för spännande nyheter och vettiga uttalande. Efter fem minuters letande läste jag Hockeyartiklarna och gick upp till kontoret.

Det var just här jag faktiskt kom på att just ja...Jag börjar inte förrän om 9 timmar.
(CommunistAdam says: In Soviet Russia, clock follows workday)
Det gör mig lite ledsen. Inte för att jag gick upp 4 timmar för tidigt och nu sitter och stirrar ut genom fönstret och lyssnar på min andaktcd. Utan för att det här var nog första gången på riktigt länge jag hade en så kallad "Idyllisk" morgon den här hösten.
Jag kanske börjar bli gammal.
Just helvete, jag blir äldre imorgon.
(CommunistdAdam says: In Soviet Russia, birthday celebrates you)

Det blir väl att skriva min aftonbön och välja musik till den innan jag går tillbaka hem och läser.
(CommunistAdam says: In Soviet Russia, music listens to you)

På det stora hela kan jag väl inte heller riktigt vara sur med att vakna upp och tro att jag ska jobba. Jag kanske går ner till Rättviks marknad istället. Eller nej, det är för i helvete bara 2.1 grad ute. Fakking frost över hela placet. Blir att gräva fram min Ushanka innan jag fryser mina öron av mig, som är väldigt ovana vid att vara så nära kylan.

Panik skulle varit kul att be folk lyssna på, men videon får mig seriöst att må illa. Det är något med oerhört dryga män som leker "Närmast kameralinsen vinner"

In Soviet Russia, horse rides you. Mothafakka

1 Oktober 2009

If woman no wear Ushanka, she is capitalist spy.

Vaknade upp i morse lite smått förkyld. Woohoo! Sedan förra veckan har jag då officiellt varit krasslig fem av sju dagar, vilket gör att jag nu kan tycka synd om mig själv på helt nya sätt. Joy!

Kontoret idag består av Malin som smsar alla som hon känner i jakt på helgare för att ersätta två som hoppade av för cirka 2 minuter sedan.  Under tiden hon gör det sitter jag på Facebook och funderar på om jag ska gå med i en grupp som lovar att alla medlemmar ska till Sergels torg och skaka rumpan till mp3musik nästa sommar. En del av mig vill verkligen, men det stora problemet är väl att det aldrig kommer bli av. Muppar.
(CommunistAdam says: In Soviet Russia, music plays you)

Och om två dagar är jag hela tjugoett år gammal. Antagligen kommer den åldern också ge mig vackra smeknamn som "Gubben" eller "Farfar". Lite mitt eget fel eftersom jag bara diskuterar hur mycket bättre allt var när jag var fem år och sprang runt på gården.
För att fira mitt alltmer snabba åldrande ska jag värda min hemförsamling. Så istället för att dränka hela förra året i öl ska jag hjälpa grupper av ungdomar komma närmare Gud. (CommunistAdam says: In Soviet Russia, God talks to you)

LUNCH! Vilket för mig betyder frukost, för om det är någonting jag inte kan göra är det att komma upp innan 9. Dert är  fysiskt omöjligt.

Youtube, sedan sökning på Russian Music Video. Finns bara fel resultat