26 Juni 2009

Ja, jävlar vad mycket som hänt sedan senast. Gör mig nästan lite lycklig. En sjukt lärolik och ofta mycket rolig tågluffning till Rom, jobba som arbetsledare och se sommaren börja ordna upp sig.
Idag är det min sista dag som jag jobbar som servering/disk/alltannatförutommatlagningochdetocksåibland. Naturligtvis är vi underbemannade och det är konfirmationsmiddag en timme efter att jag börjat. Woohoo. Men den enda tanken jag ska ha i huvudet är hur skönt det ska bli att imorgon städa ur mitt rum och sedan på söndag, flytta till mitt rum där jag faktiskt ska försöka hålla lite ordning. Jag har inga större hopp om det dock.

När jag slog på radion imorse medan jag startade upp datorn för att kolla mailen blev jag sjukt glad då jag fick höra en av Michael Jacksons låtar. "Coolt att de spelar honom" tänkte jag lite förstrött tills Aftonbladet spottade ut rubriken rätt i ansiktet på mig.
Och det enda jag kan säga är egentligen "Tamejfan." (Kanske har blivit mer dalmas än jag trott)

Självklart är det många som sörjer och ett par stycken som säger saker i stil med "Skönt att snuskgubben är död" osv. Jag tänker inte ens säga något om hans privatliv. Han var en grymt bra artist med låtar som håller även idag. Jackson skrev hit efter hit. Lite av den där multitalangen som är svårare att få tag i.
Jag skiter också i om han verkligen gjorde allt det där mot barn. Kanske. Antagligen? Han var ändå bara 50 när han dog. Det är fan ingen ålder. Då är jag nästan halvvägs till döden. Och det känns illa. Hade varit mycket trevligare om han hade fått göra sina konserter och sedan försvunnit in i glömskans värld, lite så här halvdiskret.

Jag kommer skriva om min resa till Italien, men under en annan rubrik för att inte göra allt jag gör för ologiskt. För de som intresserar sig kommer de inläggen döpas till "Jakt på förändring" (namnet på hela resan)

Dags att byta om och börja vika 250 servetter!

Remember the time var min favoritvideo när jag var liten. Varför? Ingen aning.

Hölitötten,tötten
MEATBALLS!

Assissi BABY!


10 Juni 2009

Upptäckte att det senaste inlägget aldrig publicerades. Går så när man sitter och glor framför datorn istället för att packa.
Blev en sjukt stressig dag när jag skulle åka hem till Västerås. Lyckades glömma nycklarna i dörren, mp3n och lite annat smått och gott som jag hade behövt här. Det värsta är väl att de var just de saker jag skulle packa först. Planera i förväg när det gäller packning håller visst bara inte i min värld.

För att slippa diskutera alla onödiga detaljer om vad jag senast gjort i Västerås ska jag än en gång försöka mig på en cool lista.

Lördag: Kommer hem till Västerås, knallar hem till mors lägenhet. Äter mat, snackar skit och kommer på alla saker jag glömt ta med mig. Åker hem till Jonas för att titta på fotbollen. Än en gång missade jag matchen då jag och Johan mest satt och pratade om kvinnor och alkohol.
Jag borde gått hem när Jonas plockade fram en äppelvodka och Johan berättade att han och jag skulle tömma hans Jack Daniels. Istället har jag minnesfragment av att spela Lego Indiana Jones och Soul Calibur IV och värst av allt: Jag rökte ett flertal cigaretter.

Söndag: Vaknar upp med känslan "What the fuck did I do last night?" Somnar med liknande känsla. Nånstans däremellan gjorde jag något. Ingen aning vad.

Måndag: Vaknar upp i en ekande tom lägenhet och packar ihop sängkläderna. Värt att nämna är att jag alla nätter förutom lördag/söndag sovit i mors gamla lägenhet. Det enda som finns där är min gamla säng (Ingen kudde eller täcke) och en massa damm. Får mig att känna mig som en fattig lönnmördare.
Måndagen satt jag på Stugan alldeles för många timmar, tills jag kom på den briljanta idén att dricka. Överraskande många höll med, vilket ledde till utomhusdrickande. Det hela avslutades med Wolverine hemma hos Dennis, vilket nog var det roligaste på den dagen.

Tisdag: Vaknar och kravlar till Jonas. Väl där spelar vi Indiana Jones och äter pizza tills jag åker hem, dricker öl och äter vegeratiskt. (Jag tror att en kostrådgivare skulle smällla av om den såg min diet den här veckan) Efter det blev det att åka till Dennis för att dricka öl och planera utgång både onsdag och torsdag.

Så här i efterhand kanske jag borde tagit det lugnt en av dagarna. Men jag tvingar mig själv att inse att jag har semester. Och på semester ska jag alltid tvinga min kropp till max. Varför vet jag inte riktigt, men då känns det när man vaknar.
Ikväll verkar det peka på Pluto, även om jag nog kommer tänka över det både en och två gånger. Blir antagligen fullt med artonåringar och ett par av mina vänner som försöker ragga på artonåringarna medan jag antingen lyckas bli sedd som hot eller hamnar mitt i en diskussion om varför bag-in-box äger.

Jizz in my pants

2 Juni 2009

Att försova sig sex timmar suger.

Ja.
SEX JÄVLA TIMMAR.
Jag vet verkligen inte hur jag lyckades. Jag hade som vanligt två väckarklockor, men inte hjälpte det mig något.
Överraskande nog fick jag inte en enda kommentar när jag dök upp till jobbet idag(dagen efter). Antagligen för att ingen har koll på schemat när Katarina inte är där. Vilket inte gör mig särskilt mycket alls.
Upptäckte idag att Gosskörsfestivalen börjar på torsdag vilket väcker skrämmande minnen till liv.

Första gången jag helgade, vid den unga åldern av sjutton var det Gosskörsfestival....

Pontus försökte just skrämma mig genom att dyka upp utanför mitt fönster. Skulle antagligen ha lyckats om han inte sett så glad ut.

Anyway. Gosskörsfestivalen för tre år sen var som att mata ett monster. 8 skulle de ha mat. 9.30 igen. 12 igen. 15 igen. 17 igen. 19 igen. 20 igen. MAT HELA JÄVLA TIDEN. 300 JÄVLA KIDS. Det är värre än julafton.

Nej. Känns som det enda jag pratar om är att jobba. Blir väl lätt så då det enda jag gör annars är att vänta tills nästa pass. För nu är det trots allt bara 3 pass kvar tills jag åker hem! Yup-yup! Då blir det att bo i mors gamla lägenhet, rösta i valet, packa en väska och sen ge mig ut på en förvirrad resa. Har svårt att bestämma mig om jag ska ta med mig datorn. Utan den externa hårddisken verkar det knappt värt det, men den har all musik jag vill lyssna på i den. Urk. Jag borde hata mitt beroende. Vilket jag gör, i ett hörn av mitt samvete.


Har ägnat min fritid åt att läsa igen Kom Ihåg att Du Är Från Västerås (Jag kan seriöst inte bestämma mig vilka ord som ska ha stor bokstav och vilka som inte ska ha det. Varför ska de ens ha det? Inte fan vet jag, men visst ser det häftigt ut?)

Hela läsningen påminner mig om att jag måste skriva om skiten så jag kan skicka in den, men jag pallar verkligen inte det urtråkiga introt. Om inte ens jag orkar läsa igenom det, vem gör då det?


Och uppenbarligen betyder Chacarron "fest" på spanska. Vilket bara mer bevisar hur awesome den låten är.


Låten idag?

Jag känner mig nostalgisk.

Maria
MAAAAAAAAAAAAAAAAAAARIA
YOU GOTTA SEE HER!
GO INSAAAAANE AND OUT OF YOUR MI-IIIIND
Duhu-duh-hu
LATINA!
AVE MARIA!

(Läses med fördel till min sångröst/skrik. Helst med konstpaus mellan varje rad)


31 Maj 2009

Inatt känner jag mig busig. Sådär busig man bara kan när det egentligen är den 1 juni, ett på morgonen och jag börjar jobba om 8 timmar. Jag känner fanimej nästan för att fnissa.

Min externa hårddisk dog under helgen, vilket har skickat min ångest till nya nivåer. (Japp, den har fler än en nivå) Nu kan jag inte längre titta på Stargate innan jag somnar. Det bittraste var att jag just hade kommit till mitten av femte säsongen, när jag tröttnade förra gången. Det kanske är Guds sätt att säga till mig att jag bara kommer börja gråta när jag inser att serien faktiskt suger framemot säsong sex. Och det kan vara hyggligt, då jag anser Stargate vara bättre tidsfördriv än att dricka öl. (Av den enkla anledningen att man kan kombinera de två och göra det hela till en ÜBEREVENT)
Hela min helg har jag tillbringat med att jaga rätt på en lösning till mitt problem. Det hela visar sig bero på att hårddisken inte är gjord för att vara en extra hårddisk, utan bara en fin backup.
Är det bara jag som undrar vad fan man kan ha för behov av 500GB backup? "ÅH NEJ, MINA 50 MILJONER WORDDOKUMENT MÅSTE BEVARAS!"
För i helvete. Det enda sättet man lyckas fylla 500GB är genom att ladda ner porr i gigantiska mängder. Och varför i hela friden ska man ha backup till det?
Det värsta är antagligen att det finns idioter som köper en hårddisk för att sedan kopiera hela C:/Drive till den och sen är toknöjd.
Blä.

Och jag måste bara säga hur mycket jag hatar pollen. Att sitta inne och stirra ut genom ett stängt fönster är inte riktigt samma sak som att spela kubb, volleyboll eller kasta frisbee med de andra. Känner mig lite som den dumma killen i Unbreakable. Ska lätt skaffa en rullstoll och ge mig ut på en episk resa för att hitta killen som är min totala motsats och sedan be honom nysa på mig.
Det skulle lätt bli en bättre film än sömnpillret Unbreakable. Tänk er bara de spännande jaktscenerna där hjälten springer ifrån mig i min lilla trimmade rullstol och kastar sig ut genom ett fönster, ut på en nyklippt gräsmatta. "I WILL GET YOU NEXT TIME SILLY HERO"  (Läses med fördel med tysk accent. Japp, när...eh...om jag blir ett evil mastermind ska jag prata med tüsk axzent!)

Nu är det väl dags att posta ännu en ny musiklänk, men jag tänker bara beordra alla att lyssna igenom Chaccaron igen. Den låten har så många djup att jag blir religiös. Fuck kristendomen. Fram med Chaccaronismen.
Jag menar, KOLLA HANS MOVES! Aldrig har jag sett någon leka "Cowboy med skallerorm på benet" eller "Kolla rumpan som sitter framför facet. Chill dude. Eller... Chaccaron Dude!)

oooooooohuuu yehaaaaaa . sea.. sou.. jhonn macarron.. yeah macarron nooon

Chacarron, Chacarron, Chacarron, Chacarron , ualuealuealeuale ualuelaelaellalea, alsualsualualauusualulus ,,,alsualsualualauusualulus


(Japp, texten finns att hitta via google.)



Tips: Om du hittar en kopp kaffe på ditt skrivbord och du inte vet hur det kom dit; Drick inte av det. Det är en viss chans för att du ställde den där efter lunchen och sedan glömde bort den.