28 Januari 2010

Egentligen ska jag skriva två böner just nu, men idétorkan är stor. Och inspiration finns faktiskt inte utanför fönstret, då det enda jag har utsikt mot är en igensnöad kyrkogård. Om inte det var deprimerande nog har jag när jag tänker på det inte sett en enda människa vara där under hela tiden jag jobbat här.
Jag skulle nu kunna brodera ut den tankegången om livets slut och det skrämmande att ligga ensam i en liten grav på två kvadrat, men istället måste jag tacka nej till ännu en jävla gruppinbjudan på Facebook. Den här är gruppen för alla som inte röker. Vad fan är poängen med en sådan grupp? WOOHOO! JAG RÖKER INTE!
Snart kommer fan gruppen för alla som är morgontrötta. Eller vänta, den fanns redan.
För i helvete människor! Jag vill nästan skapa en grupp som heter "Alla vi som andas" för att sedan döpa om fanskapet till "Alla vi som behöver uppmärksamhet så mycket att vi skapar grupper på Facebook så länge det kan ha något gemensamt med mina intressen/mänsklighet."
Go fucking you.

Det här är tredje inlägget om grupper på Facebook såvitt jag vet. Aldrig har jag nog klagat så länge på något. Det kan vara mitt största I-landsproblem någonsin.

Här är passagen där jag ska berätta om den spännande tillvaron som är volontärlivet på Stiftsgården, men det enda som händer är timmar på kontoret, möten om läger, måltider, gym och sedan ledig tid. Jag har börjat få så tråkigt att jag börjat spela brädspel med mig själv då ingen annan tycker Svea Rike eller Axis and Allies är särskilt underhållande. Kan vara Svea Rikes mängd av kort och regler och att Axis and Allies ska ta minst 4 timmar för att det ska vara en bra och givande omgång.
Så från klockan sex till tio kan jag hittas sittande vid köksbordet och planera en Stilla Havsoffensiv eller fundera på vilken av ätterna som mest skulle lida av kortet "Räfst och Reduktion". Det värsta är när jag redan bestämt innan vem som ska vinna, vilket leder till att jag kan småfuska bara för att jag ska ha rätt.

Ibland kan jag känna att jag är tragisk när sådant händer. Men sedan är det Tysklands tur och då glöms allt bort, för nu jävlar ska här köpas ubåtar och Afrika ska fanimej falla, oavsvett vad amerikanska fallskärmstrupper försöker med.

(Under hela tiden jag skrivit det här inlägget har Malin sjungit sammanlagt 13 olika låtar från våran sångpärm inför vår resa till Malung där vi ska hålla i en kort bön. Sällan har en sådan planerats lika mycket som nu. Oftast blir det skriva eller återanvända en text, ta en cd och slå på två random låtar. Men nu jävlar ska vi visa att Stiftsgårdens volontärer kan sjunga och predika som inga andra.)

Och äntligen är min recoverycd skickats som jag beställde för 5 veckor sedan. Efter 2 veckor behagade best2serve skicka ett mail om att de inte kunde skicka den "just nu", men skulle skicka cdfanskapet så fort "problemet som hindrar oss har löst sig" och cdn skulle komma "snart".
Så om cirka en vecka har jag äntligen en fungerande dator igen, såvida inte jag lyckats köpa helt fel cd till den.
Det hela ska firas genom att jag direkt ska plåga den genom att göra om alla discoskivor och bränna nya.

Och varför finns det 53 grupper om sömn på Facebook? "vi som gillar sömn, vi som älskar sömn, vi som sover länge, vi som vill sova länge" osv i alla jävla oändlighet.

20 Januari 2010

Jag har äntligen kommit på varför jag inte uppdaterar bloggen mer ofta!
För att jag tror att läsarna inte bryr sig om vad jag gör i mitt dagliga liv. Kanske om jag bodde i en storstad med ett sjukt givande jobb istället för på ett kontor DÄR MALIN JUST TÄNDE ETT FUCKING TOMTEBLOSS SOM HON SPRINGER RUNT MED OCH GÖR MIRRE SKRÄCKSLAGEN! FÖR I HELVETE VAD JAG HATAR DET HÄR JOBBET IBLAND!
Seriöst. Hon gjorde just det. Fy fan....

Jo, men som sagt, om jag skulle skriva om min dag skulle det vara ungefär så här:
"Igår var jag trött och sov till 9, sen åt jag lite frukost och sen städade jag mitt rum så det är fint (SMILEYGUBBE)
Sen satt jag vid datorn (SMILEYGUBBE) och sen gick jag till gymmet för att bli stark (SMILEYGUBBE) Sen (Alltid sen, för bloggare måste prata som femåringar) spelade jag Svea Rike med mig själv (Ledsen smiley) Fast det var kul (Smileygubbe) Sen lagade vi mat i Paviljongen, för maten i köket var äcklig (nån slags smiley som visar sånt...skit)
Jag och Mirre provade Munchkin, men han tyckte inte om det (smiley)
Sen tittade jag klart på säsong 10 av Stargate SG-1, så nu har jag inget att göra på sena kvällar (ledsen smiley) Sen sov jag.

Idag åkte vi till badhuset med Gisela, (en snäll präst (Smiley)) men jag hade inga badbyxor så jag läste bok istället (smiley) Sen jobbade vi. Jag har ringt massa folk och pratat viktiga saker! Och bestämt semester för att åka hem till Västerås. (VECKA 6-7! WOOOHOOO! PARTY MED STIFTSGÅRDARE IS DEMANDED) (SJUKT GLAD SMILEY SOM ÄR FULL!)


Nej. Jag tror fan inte det.
Eller är det verkligen sånt folk vill läsa? I is confused.

Och Facebookgrupperna som byter namn till "Hitler äger" eller liknande. Rätt åt er. Idioter.

13 Januari 2010

Jag hade faktiskt tänkt att idag prata om vad som hänt under julen, nyår, trettonhelgen och lofsdalen och hur det är att vara tillbaka i vardagslunket.
Men det kan jag inte, för NÅGON JÄVLA IDIOT SKICKAR ÄNNU EN JÄVLA GRUPPINVITE PÅ FACEBOOK!
Jag hatar groups på Facebook. Något fruktansvärt.
Vem fan är Amiin och varför i helvete vill jag att killen ska ha afrokrull? VARFÖR I FANS NAMN SKA JAG GÅ MED I EN GRUPP FÖR ATT VETA ATT NÅGONSTANS I VÄRLDEN ÄR DET EN KILLE SOM HAR SÅNA PROBLEM MED SJÄLVSÄKERHET ATT HAN BEHÖVER VETA ATT 2000 PERS VET ATT HAN BYTER FRISYR?
Jag ska fan starta en grupp: "Om fem går med i den här gruppen ska jag gå och bajsa." Det är lika jävla värt.
Och jag tänker inte heller gå med i gruppen "Om 100 personer går med går jag till Hallstahammar, Örebro, Haparanda, Montenegro." Varför? För exakt samma jävla anledning: TA LITE EGNA BESLUT UTAN ATT INVOLVERA HELA VÄRLDEN.
"Men Adam, jag slog vad. Det var helt crazy busigt just då."
Nej, det var det inte. Och sen när låter vaden man gör i stil med: "Okej, jag utmanar dig att starta en grupp på Facebook och kräva att 1000 medlemmar går med för då går du till Hallsta, UTAN SKOR!"
Halleluja vad illamående det får mig att känna mig. (Eller så är det pannbiffen/restbiffen jag just ätit)
Och grupperna: "Danmark mot Sverige, Kvinnor mot män, Albinos mot döda, Zombies mot Vampyrer" är likadana.
"OMG! SVERIGE VANN! DET BETYDER ATT VI ÄR BÄTTRE PÅ ATT GÅ MED I GRUPPER! WOOOHOOOOO!"
Eller?

Och jag kan också slå ett slag för att jag faktiskt inte är för pedofilism, fastän jag inte är med i "Vi som hatar pedofiler" och jag tycker inte SD ska in i riksdagen, fastän jag inte är med i en av fyrtio jävla grupper. Det är bra gruppstartare. Fy fan vad du är politiskt korrekt och står för dina åsikter genom att tvinga alla som tycker som 95% av befolkningen gå med i gruppen eller bli anklagade för att vara våldtäktsmän.
Go fucking Facebook.


"Men, Adam, du är med i massa jävla grupper du med!"
Ja, det är jag. Och varenda en av dem representar ett minne. Som bråket om huruvida man ska vika eller knyckla ihop pappret på Peace and Love 2007. Mina gamla skolor och grupper som jag ser framemot och diskuterar saker vi ska göra tillsammans.

Förutom "Lego Star Wars is man´s greatest achivement". Den är bara awesome.