26 November 2008

Den 26 Oktober 2005 var en onsdag.

En vanlig sketen onsdag, veckan innan Svenska skolor fick höstlov.
Den var ovanligt kall och det hade till och med fallit lite snö tidigt på dagen.
Jag skulle åka hem tidigt på torsdagsmorgonen. Ta flyget tillbaka till skolan i Genéve och jag hade nog aldrig varit så trött och sliten som den onsdagen. Vetskapen om att jag skulle tillbaka till det trista liv jag inte alls trivdes i och att det här än en gång kanske skulle vara sista gången jag såg mina vänner innan vi splittrades på något sätt. Mest ville jag sitta och snacka skit eller ta en öl. När jag nämnde det till vännerna nickade de till varandra och sa: "Vafan, Adam drar imorgon. Vem bryr sig om att det är skola imorgon? Vi super."

Den 26 Oktober 2005 har gått till historien.
Vi fick tag i öl, men klockan var närmare åtta och vi hade ingen aning vem som var dum nog att ha fest mitt i veckan, före höstlovet. (Det här var innan lillördag slog igenom totalt)
Till slut hamnade vi på Fridnäs. Ingen vet riktigt varför. Kanske för att det låg bra till om vi skulle hitta fest.
Vi drack. Vi blev fruktansvärt fulla.
Vi grät. Vi blev fruktansvärt melankoliska och deprimerade.
Vi älskade. Vi blev fruktansvärt kära. (En kväll för alla Annor)
Vi skämde ut oss. Vi blev som sagt var fruktansvärt fulla.
Vi levde.
Det var året innan alla skulle bli 18 och börja gå ut och alltid ha cigg och alkohol. Så här i efterhand var det nog sista gången vi samlades och faktiskt ansträngde oss lite för att få tag i öl och Vodka Explorer. (Som aldrig druckits förutom på Fridnäs sedan dess)
Efteråt kom nån på idén att vi borde göra om det. Jag skyller på Matte och Matte på mig, så antagligen var det våran gemensamma idé.
Varje 26e i månaden som också var en onsdag skulle vi dricka på Fridnäs.
Den 26e April 06, som om jag inte minns fel var den mest lyckade.
Den 26e Juli, 06, som jag inte var med på.
Den 26e September 07, som jag inte har något som helst minne av. Jag gissar att det var den gången vi alla satt och snacka skit.
Den 26e December 07, där jag redan var full och blev utslängd ur Johans bil för att dricka en öl innan vi drog vidare.
Den 26e Mars 08, som...jag inte helller riktigt minns.

Idag är den den 26e November, en onsdag. Den 7e gången såvida jag inte missat ett datum. Av de som var med första gången är det bara jag och Johan som kommer gå dit såvitt vi vet. Ingen annan har kontaktats. Vi skyller det på att alla skulle tacka nej eller att vi inte hörs av längre, men jag tror det också är för att vi hoppas att de ska sitta där när vi kommer dit, med Vodka Explorer i näven och vinterjackan tätt virad runt sig. Visa att traditioner kan leva längre än en tanke.
Traditionen är faktiskt en av de viktigaste sakerna i mitt liv. Det var den kvällen jag till slut bestämde mig för att flytta hem till Sverige. Utan den Vodkan Explorer hade jag antagligen suttit i USA eller England. Jag hade aldrig börjat jobba på Stiftsgården eller träffat många av de människor jag nu kan glädjas över att känna.
Visst fan är traditionen idiotisk. Visst fan är det bara jag och Johan som bryr oss vid det här laget. Visst fan borde inte jag gå och dricka på en onsdag när jag har gympass dagen efter.
Men för ett par ögonblick kommer jag kunna sitta och minnas tiden när ett av de galnaste kompisgängen någonsin bildades, som splittrades på grund av att "Alla tar på alla!". (Det kom samma gäng fram till.)

Den 26e Augusti 2009 ska jag göra mitt bästa för att vara där. Även om det till slut är bara jag och ett sexpack. Jag vill inte att minnena ska försvinna så snabbt. Fast jag tror nog inte Johan heller tröttnar i första taget. Vårat samtal var ungefär 10 sekunder långt:
Jag: "Vet du vilken dag det är?" 
"Japp"
 "Ska du?" 
"Alltid. Du?" 
"Det är du och jag."
"Vi hörs senare då."


Och nej, jag vet vem du är. Det är oftast därför folk som kommenterar skriver sina namn. Det finns alltför många jag inte pratar med, ironiskt nog.
The Streets har släppt nytt album och jag är lika kär som vanligt. I love you more (Than you like me) är helt underbar. All got our runnins har också ett ljuvligt beat.
Ikväll blir det nog att slå på Hero of War med Rise Against på vägen till Fridnäs. Sen Ingen Kan med Loke, som nog är Johans och min låt. (Japp, vi borde bli bögar och gifta oss.)


23 November 2008

Jag vet, slarv, latmaskeri etc etc. Och memento är inte heller uppdaterad.
Ärligt talat hade jag inte ens tänkt skriva ikväll/inatt, tills jag surfade in på vlt.se. Gud vet varför jag ens gjorde det misstaget, men väl där var huvudartikeln något med helgens så kallade krogliv. Ett par länkar senare får jag se bilderna från Konrads i fredags, där de gjorde världens smartaste grej och hade tema "Hor och Hallick." Nej, inte Pimps and Hoes. Bildfilerna heter Hor och Hallick, och det med all rätt.
Varför är då det här Konrads smartaste grej? För att äntligen kan tjejerna spöka ut sig så totalt som de bara vill för att få dreglande killar som också de får se precis så broilade och "med skjortan lite casualt öppen över de pressade vita byxorna".
Jag menar, kolla själv på bilderna, man ser inte vilka som klädde ut sig och vilka som bara gick dit, förutom ett par riktigt självklara grejer.
Den här mannen till exempel, som enligt Tofflan vann någon tävling. Med all rätt, jag hade hellre plockat med mig honom hem än den här tjejen. Japp, det är eltejp. Enklare hade varit att ha en skylt med texten "Jag sätter på mig vad fan som helst för blickar".
Alla som gick på den där kvällen "utklädda" borde skämmas. Nej, det var inte "busigt" eller "sexigt". Ni klädde ut er till antingen kvinnor som utnyttjas sexuellt och lever i fruktansvärda förhållanden, eller de män som utnyttjar kvinnorna. GO YOU! ETT STEG FRAMÅT FÖR VÄRLDEN! All social förnedring, på en liten yta.
Jag äcklas av människor.
Och nej, jag är fan inte bättre, men jag kommer alltid tacka nej till att klä ut mig till en slavägare.
Jag tror nog det värsta med hela kvällen var att ingen längre bryr sig om att man går till krogen endast iförd eltejp för att spela hora. När jag var liten var hora ett skällsord man aldrig fick använda. Nu är det ett tema på krogen.
Är det jag som är gammalmodig eller alla andra som är dumma i huvudet?

Fast jovisst hade man velat höra raggningsreplikerna.
Min helg var lika spännande som alltid. Fredagen blev det häng på Stugan i x antal timmar, sedan satt jag och Dennis och tittade på film och spelade spel, innan vi bestämde oss för att gå ner till Taj Mahal för att säga hej till Choffe. Väl där var det, hör och häpna, fullt på Tajen. (Jag hoppas att det var på grund av Konrads tema)
Reservplanen sket sig den med, men lika bra är väl det, då jag får ångest av replokaler.
Lördagen blev det assistentfest. Den var...som de brukar vara. Med andra ord: Massa ångest. För mycket alkohol.
Och än en gång: Adam Weiderud ska aldrig dricka rödvin på fyllan. Då blir det som det blev.
Söndagen däremot fick jag massviss med julkänslor, vilket ledde till att jag laddade ner Sunes Jul, Mysteriet på Greveholm och Pelle Svanslös. Betat av Mysteriet på Greveholm och jag kan bara säga: Fan vad mycket bättre skiten var första gången. Jag hoppas mer på Pelle Svanslös.
Blev också ett besök hos Jonas, där det dracks kaffe, åts pepparkakor och tittades på HippHipp. Blev lite avundsjuk när hela familjen Welding samlades runt bordet och åt mat för att sedan pyssla. Speciellt när mina egna julplaner än en gång lutar mot att jobba på Stiftsgården i brist på alternativ.

Värt att nämna är att Lady Gaga inte kan sjunga what so ever live.
Låttips? De blir ändå alltid bara ignorerade!

16 November 2008

Jaja... Det har varit den 17e i exakt två timmar, men än en gång: Blä på det.
Det finns vissa saker som gör mig jävligt irriterad. Sånt som människor som pratar med handsfree, att tappa bort min tändare, att vara på fest och helt plötsligt inse att spriten är slut, att leta i kylen och kamma noll, västvärldens ointresse om Afrikas massiva problemsom de skapat och hur snabbt man räddar finanserna men däremot kissar på klimatet bara för att nämna ett par.
En sak som gör mig jävligt irriterad är att sitta på en söndagskväll och inte ha någon att prata med och inget att göra.
Varför? Det finns många anledningar.

  • Jag har egentligen ganska mycket att göra nästa vecka. Prov som jag ska plugga till, praktik att fixa till, viktiga samtal och möten som ska bokas osv. Jag behöver sömnen, men det är hypnotiserande att sitta uppe. Alla vet vad jag menar. Det är lite busigt att skita i att sova.
  • Det finns heller ingen att prata med. Många kvällar i veckan är det alltid någon annan som är uppe. Det har varit nåt bra på tv, man har kommit hem sent eller liknande. Men fan inte i kväll. Nu ska alla sova gott och gå upp tidigt. Blä.
  • Jag har dåligt med cigaretter. Det är sjukt jobbigt.
  • Jag tror jag glömt bort hur man stavar till cigaretter(ciggaretter?). Sjukt jobbigt.
  • Jag tror jag är tröttare än vad jag känner mig. Sjukt jobbigt.
  • Mitt i allt skrivande ville jag göra den här stiliga listvyn. Den kommer antagligen vara ful.
  • Jag har under helgen läst delar ur Gamla Testamenten. Ingenting är värre än att försöka få ihop sin egen gudsbild med den som representeras i Bibeln. (Det är gudsfruktigt att skicka ut sin hustru för att bli våldtagen istället för en själv. Om hon sedan ligger medvetslös på morgonen efter att ha blivit gangbangad hela natten är det bara att stycka henne, skicka delarna till alla Israels stammar och sedan utkräva hämnd för skymfen man blivit utsatt för. Japp, mannen har blivit skymfad. Kvinnan är egendom.)


Jag skulle kunna fortsätta ett bra tag, men jag har faktiskt bestämt mig för att sova lite. Klaga hjälper visst.

För alla er som vill ha en berättelse som fått betyget "läsvärd" eller högre av alla som hittills läst skiten, kolla in min andra lilla blogg. (lägg till /memento där uppe i fältet bara eller använd länken i menyn till vänster.) Jag har nu satt Söndag som uppdateringsdag. (Ja, det betyder att jag just uppdaterade den.)
"What are we livin for" med Sam Punk är riktigt härlig. Kanske inte världens tyngsta Hardstyle, men härligt beat så här i höstmörkret.
Lifehouse får varvas med Hardstyle i natt. "Trying" är bara en av deras sjukt bra låtar.

Ο= Uppenbarligen inte ett O utan "Omicron". Tänka sig.

13 November 2008

Egentligen är det den 14e när jag skriver, men det får kvitta. Jag hade tänkt skriva tidigare men jag fastnade när jag skulle ändra ett par rader i en berättelse jag skriver.
Just ja, fotboll. Sporten som jag mår dåligt av att tänka på. Få sporter är lika överreklamerade och fåniga som fotboll. Tjugotvå killar med mer hårgelé än hela Stureplan som jagar efter en liten boll och ramlar och skriker värre än min 1 år gamla lillasyster.
Nu kanske ni tänker, "Jevla stil av honom. Fotboll kan ju alla spela! Alla tycker om fotboll! Svenska Landslaget!" osv.
Ja, alla kan spela fotboll, det är en sjukt bra grej med det. Om vi kunde lämna fotbollen där, på en trevlig leknivå skulle jag älska skiten. Men nu är det aldrig den idylliska leken när en boll kommer fram. (Haha, sexskämt.) Istället blir det snabbt blodigt allvar för att visa alla hur duktig man är på att bränna av ett skott rakt mot målvaktens ansikte. Det primitiva dyker fram direkt.
Sen är det ju hela grejen med överbetalda fotbollsspelare som jag inte ens tänker gå in på. Däremot tänker jag nämna hur otroligt fånigt det är när jag tittat på fotboll och sett spelare falla ihop och börja gråta för att killen som hade fotbollen kom närmare än två meter. Fotbollsspelare har fan större personliga zoner än svenskar. DET ÄR FÖRIHELVETE GRÄS! MJUKT KONSTGRÄS! JAG SOVER FAN I EN HÅRDARE SÄNG ÄN VAD NI RAMLAR PÅ!  SLUTA LÅTSAS!
Det v'ärsta är sen att alla tycker fotbollsspelare är mycket tuffare än alla andra. Ge mig en fotbollsspelare som använder huvudet till annat än avlastningsplats för hårprodukter och nickplattform så kanske jag ändrar åsikt. Men tills dess vägrar jag kalla proffsfotbollsspelare värdefulla tillskott till samhället.
Och fotbollshysterin! Herregud. Sverige är medelmåttor när det kommer till de flesta sporter. Okej? Fotboll är inget undantag. Vi kommer inte vinna VM/EM/OS/Pelles cup. Varför? FÖR VI BOR I ETT LAND MED NIO MÅNADER LÅNG VINTER! Jag vill bara att svenska folket ska släppa all hysteri och nationalism. Under landslagskamper är det till och med enligt svensk etikett okej att prata med främlingar om matcherna, eftersom alla tittar. I helvete heller, jag sitter hellre och spelar TP med mig själv.
Jag tänker inte hellre låta huliganismen slippa undan. Fotbollshuliganer blir ett större och större problem. Såvitt jag vet är det ingen sport som har lika mycket bråk. Det finns människor som går på matcher bara för att slåss. Detta i en sport där alla utövare ramlar omkull så fort någon kommer mot dem. Huliganer i allmänhet är egentligen bara pojkar som inte vuxit upp. De vill fortfarande bråka om sandlådan. Nu har de bara organiserat sig. Japp, organiserade fighter. Man bestämmer träff med motståndarnas huliganer. Sen dyker man upp, står och skriker åt varandra om hur man ska använda sin kropp för att skada de andra, om hur mycket mer fjolliga det andra lagets spelare är och om att man ska ge deras mödrar en omgång de sent ska glömma. Efter det kommer lite knuffar, sen slåss man. Ingen vinner egentligen.
Det tycker alla huliganer är skittufft. De gör det. Det är inte stolthet för laget. I helvete heller, då skulle man inte slåss, eftersom huliganerna skadar ryktet. Om de så gärna vill slåss, starta Fight Club. DET ÄR INTE COOLT ATT SLÅSS. Aldrig.
Jag har ett flertal andra anledningar varför fotboll suger, men jag stannar här. Jag tackar Gud för att Allsvenskan är över så att jag kan börja läsa om en riktig sport: Hockey.
"Vänta nu, hur kan du gilla hockey? Det är ju mer primitivt!"
Ja. Jag älskar att titta på hockey. Men för att gå igenom de punkter jag nämnde om fotbollen:
Hockey är primitivt. Men det låtsas inte vara annat.
Hockeyspelare gråter inte ens när de bryter benet. De reser sig upp och smäller in killen i sargen.
Hockeyhysterin? Vilken? Herregud, vi är världens främsta nation när det gäller hockey. En sport som är gigantisk. Förstår ni? Vi är bäst! På en sport som är ganska stor! Varför firar vi inte det? Nej, vi skickar barnen på fotbollsläger.
Visst, det finns hockeyhuliganer, men det är nästan ändå mer våld på isen än av. Vilket går emot alla "experters" uppfattning om att man blir våldsam av att titta på våld.

Nu får det räcka innan jag börjar klanka ner på experter.
"När vi gräver guld i USA" med GES är nog det enda bra fotbollsSverige producerat.


10 November 2008

Träffade Sanna från min gamla klass idag på förmiddagen. Sjukt trevligt när jag direkt fick veta att halv sex på kvällen skulle ett par från NV3B träffas och ta en fika. (Självklart inga av pojkarna)
Kvart över fem kom jag på att jag borde komma igång och stresslagar mat innan jag rusar ner på staden. Det hela blev lite nostalgi och mycket snack om vad de andra gjorde nuförtiden. Uppenbarligen tror också alla att jag kommer gifta mig tidigt och med en bossig kvinna. Inte ens Dennis tror det, så jag är inte orolig. Jag är trots allt alldeles för hopplös för att ens hitta ett riktigt förhållande, så giftermål blir nog i 50årsåldern, om ens då.
I helgen blev det inte mycket vettigt alls. Träffade lite folk hos Johan innan det blev en till LANkväll hos Dennis. Mycket skratt och förolämpningar. "I SAP YOU!" (Internskämt 3000)
Hittade idag andra utkastet till Kom Ihåg Att Du Är Från Västerås och blev sjukt olycklig över att jag inte hunnit skriva något på den what so ever. Slarv bara faktiskt.
För att pusha mig själv mer har jag skapat en ny underblogg för den. weiderudare.blogg.se/memento heter adressen och jag ska försöka uppdatera minst en gång i veckan. (Ett riktigt schema kommer nog ut så fort jag upptäcker hur långt tid det tar att uppdatera ett kapitel) Feedback och hård kritik uppskattas då det trots allt är den versionen jag ska skicka in till förlagen inom en avlägsen framtid.
Imorgon ser det ut att bli kebab om Dennis fått pengar. Ser sjukt mycket framemot det. Om vägen till mannens hjärta går genom magen är kebab Autobahn.

Just läst ut Solstorm av Åsa Larsson. Lite blandade känslor. Visst är storyn bra för att vara deckare och det är tufft att våga ha med andlighet i den, fast hela romanen stinker av stereotypiskt svensk kioskdeckare. VARFÖR? VARFÖR? Varför kan inte mördaren vara någon läsaren får gissa sig fram till istället för att få den serverad på ett silverfat. (Innan är mördaren alltid helt anonym också) Usch för svenska folkets låga standard när det gäller deckare.

Nästa inlägg lovar jag att jag ska kasta bajs på fotboll. Det är dags nu när säsongen slutat.
Haha, precis när jag ska välja dagens låt slås "Infinity" på. Måste vara ett tecken från himlen att jag och hon är menade för varandra.
Fick världens kärleksångest för första gången på månader när jag hörde "All I want for Christmas is you". (Sjungen av underbarnet Olivia Olson. Med i underbart bra Love Actually) Helt ur tomma intet ville jag ha någon att kramas med i vintermörkret. Herregud.
En lite roligare men ändå fin kärlekslåt är "Hate that I love you" med Rihanna och Ne-yo. Värd att lyssna på.

8 November 2008

Äntligen lyckats ta mig förbi något konstigt Error på Blogg.se. Sidan ville visst inte att jag skulle uppdatera bloggen. Dum som jag är förstår jag inte piken, utan tänker envist fortsätta. Uppenbarligen läser ju folk skiten.
Hade som sagt tänkt berätta om hela min Nordirlandvistelse, men det kommer nog inte hända det här århundradet. Jag kollade igenom ett par av anteckningarna jag gjorde på tåget över resan och kan bara klistra in det enda roliga jag skrev:
"Tåget igen, 10 minuter sen senaste inlägget. Musiken måste ju då bli låten jag lyssnar på, vilket blir "The Boy's Gone"
med Jason Mraz. Riktigt mysig låt.
Om jag nu bara kan döda ungen som sitter bredvid och tjuvläser. Just ja, nu blir du allt rädd. Ungjävel."
Jag kan kort berätta att ungen ifråga frös till och sprang sedan bort till sin pappa som satt tre rader bort. När jag skulle gå av fick jag en blick av både far och son som brukar höra hemma på alla glada människor jag lyckats förolämpa trettiotre gånger på tre minuter.
Var på Bäckby igårkväll för att kolla in stället inför min praktik i Lundby. Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva mötet med församlingen och de människor jag ska jobba ihop med. Det enda jag kan säga utan att låta dömande och/eller elak är väl att jag kan förstå varför lockas till lite mer frikyrkliga församlingar. Det är nog jättehärligt att vara del av det. De dansande, sjöng och prisade Jesus oavbrutet.
Men att prata med dem om tro gick bara inte för mig. Jag är stolt över att kunna erkänna att jag är skräckslagen över min tro. Jag tvivlar, förbannar och allt vad man antagligen tror att en kristen inte ska göra. Som om så fort vi börjar gå i kyrkan blir dödsäkra på Gud och har alla svar.
Vilket Bäckbyfolket hade. När jag pratade om tro med dem var det som att prata med en dansk. Hur mycket jag ansträngde mig och hur mycket jag än vill låtsas om att förstå gör jag det inte.
Usch och fy. Jag vill jaga svar hela livet, annars är det inte ens en tro. Då är det bara ett facit och när man har facit kan man aldrig lära sig. Bara för att man har svaren betyder det inte att man kommer förstå frågan.
Som en väldigt berömd författare en gång kom fram till: Det viktigaste är frågan.
Eller ett annat uruselt ordspråk: Resan är viktigare än målet.

Medan jag går och funderar på om jag har blivit av med mina testiklar kan ju den som vill dunka på "Closer" med Nine Inch Nails. (Closer är det lite mer rumsrena namnet.)


3 November 2008

De följande dagarna ska jag försöka beskriva min spännande resa till Nordirland och allt som hände där. Kommer antagligen sammanfatta efter ett tag.

Klockan halv fyra slutade jag titta på Stargate Atlantis, som jag tyvärr fastnat för. Fast jag tror nog att likt SG-1 kommer serien suga framåt säsong 3. Fram tills dess kan jag njuta av den.Halv fyra på morgonen fick jag lite mer resepanik och drog i mig närmare åtta koppar kaffe innan jag hällde ut all min packning på golvet. Som en dålig actionhjälte la jag upp alla viktiga resepapper, mobilen, pengar osv på bordet. Allt började gå på rutin och när jag väl hamnat på tunnelbanestationen var hela min kropp inriktad på resa. Jag kan bara säga lite kort att tunnelbanan klockan fyra på morgonen suger. En uteliggare hostade ur sig sina lungor och ett gäng killar stod och debatterade om de skulle slå ner mig för pengar eller inte.
Stockholm suger.
Det är ett fakta.
Jag fick ingen sömn på hela vägen till Skavsta eller när jag gått ombord på planet. Inte förrän vid takeoff när jagbörjade be panikartat däckade jag helt plötsligt. Inte förrän vid en turbulent landing vaknade jag till. En fördelmed att resa ensam är attjag får gå i min egen takt, vilket ledde till att jag var ute ur flygplatsen på rekordtidNackdelen var väl att jag kände mig lika ensam som vanligt när jag gick ut i arrivalslounge och såg de hundratals människor som väntade på nära och kära. Jag tror aldrig att jag blivit mött på en flygplats.Dublin såg jag knappt, men lika panikartad var jag för det. När jag på otränad engelska frågade efter Belfastbussensvarade en stor Irländsk man mig, men jag har ingen aning om vad han sa. Jag lyckades till slut hitta rätt och efterett par timmar hamnade jag till slut hos min syster.Jag kan bara nämna att jag alltid hört att de brittiska öarna ska vara regniga, men jag förstod inte att det alltid regnar där. Dublin var regnigt, Belfast var regnigt. Det var aldrig torrt på marken. Ok, nu är jag inte den som gnäller över väder så ofta, men blåsten gjorde det hela pissigt. Under hela vistelsen var jag aldrig varm. Mestadels för att man inte kan bygga hus bra på Irland. Isolering? Glöm det. Logisk placering av element? Jo visst. Jag var helt utsliten efter resan och att jag sovit ungefär två timmar på två dagar, men det hindrade inte min syster från att ta mig till Tesco(Deras version av ICA) där jag vaknade till av att hon bad mig köpa öl. När jag hittade1664 var min trötthet som bortblåst och ännu bättre blev det när jag köpte ett paket Silkcut. Efter en vegetarisk middag(Jag tror jag är den enda köttätare som under en vistelse på Irland bara ätit kött en gång)drog vi iväg till en födelsedagsfest. Det var härligt att träffa Erik Nilsson igen, men det roligaste var nog nären Rumänier trodde att jag och Erik stod och svor när vi pratade svenska med varandra. Jag har hört att jag sjungiteller reciterat poesi när jag pratat svenska, men aldrig att jag svurit. När vi väl började svära tyckte hon att detlät bättre. Antagligen var hon bara full, vilket jag också blev efter en försvarlig mängd öl. Ett par artiga ordom att jag var sliten efter resan senare gick jag och Emilie hem till henne, där vi drack upp den sista ölen ochpratade om lite allt möjligt. Roligt att nämna är att alla tre barnen Tunner Weiderud hänger med olika klasser. Emilie är äkta medelklass och hennes vänner speglar det. Hanna hänger med överklassen, medan jag sitter och superoch dricker kaffe med arbetarklassen. Varför det är så? Det är en stor familjehemlighet.

Jag sitter på ett tåg när jag skriver det här, nyss hemkommen från Sverige. Naturligtvis ska det regna här också.En rekommendation för alla er som vill se ett riktigt bra Vänner-avsnitt är att surfa in på surfthechannel.com och kolla på "The One where No one's ready." Riktigt bra avsnitt ur Säsong 3, lätt Friends bästa. En låt? "Take me Away" med Lifehouse. Alltid.